Ревю на екшън камери EKEN H9R

Пазарът на екшън камери все още процъфтява и компаниите продължават да излизат с нови екшън камери. Това също накара марките да намалят цената на по-старите си технологии. Което е чудесна новина за тези, които търсят бюджетни камери. Повечето от евтините екшън камери са на китайски марки, някои от които са високо-качествени. Една такива камера е Eken H9R! Това е екшън камера, която се предлага с LCD сензорен екран, много аксесоари и дори 4K видео резолюция. Това всъщност звучи твърде добре, за да е вярно в този ценови диапазон. Но тъй като технологията се развива безумно бързо, старият хардуер става по-евтин. Ето защо реших да я прегледам.

s-l1600-4

Eken H9R е невероятно типична екшън камера. Поне по отношение на дизайна. Тя е много по-лека от повечето други екшън камери. Като цяло е наистина добре направена. Можете лесно да я сравните с много по-скъпи камери и да не намерите нито една разлика.

Това, което най-много се радвам е, че не идва с вградена батерия. Можете да извадите батерията по всяко време и да я смените с друга, когато тя се изтощи. Дори пасва на 900 mAh SJCAM батерии!

ВИДЕО КАЧЕСТВО

Eken H9R е оборудван със сензор за изображение OV4689 и чипсет Sunplus 6630. Същият този сензор е използван и от SJCAM в техните екшън камери M10 + и SJ4000 +. От Eken обаче са успели по някакъв начин да направят този комбиниран запис и в 4K.

Пълната резолюция може да бъде записана със скорост до 60 fps, а 720 при 120 fps. Това е всъщност доста добре, тъй като и двете скорости на кадрите са отлични за заснемане на бързо движещи се обекти. Но достатъчно за техническите данни, нека разгледаме как се представя в реалния живот.

За да бъда честен, всъщност съм доста изненадан колко добро е качеството на видеото. Изображението е наистина ясно и можете да видите всичко. Дори и най-малките детайли. Обичам да поставя пауза на видеоклипове в средата на движение и да видя дали мога да прочета номерата на колите. Това определено премина теста, тъй като числата ясно се виждат. Очевидно има доста малко размазване от двете страни на краищата. Но това е нормално при всички екшън камери. Eken H9R има отлично качество на видеото, за тази цена.

s-l1600-3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *