Дрон Visuo Zen K1

Едно от първите неща, които ще забележите при дрона Visuo Zen K1 е колко e подобен на DJI Mavic Pro. Не мисля, че това е съвпадение, DJI са лидерите в индустрията за потребителски дронове, а Mavic е един от най-популярните им дронове и стана още по-популярен с иновативния си сгъваем дизайн.

Тази популярност доведе до много производители на безпилотни летателни апарати, които копираха сгъваемия дизайн, някои от тях бяха добри, докато други не толкова. Visuo е в първата категория, изграден е от изключително издръжлива пластмаса, което означава, че може да понася непредвидени неравности и да не се повреди сериозно и въпреки цената си, доста добър.

Когато е напълно разгънат, той е с размери 28 * 23,5 * 7 см и тежи малко под половин килограм с инсталирана батерия. В сгънат вид той е с размери само 11 * 17 * 7 см, което го прави компактен и лесен за носене. Ето защо сгъваемите дронове като Visuo Zen K1 са толкова популярни сред авантюристите и често пътуващите, че можете да ги вземете навсякъде със себе си, без да се нуждаете от масивна чанта за носене.

Дрон с Камера Visuo ZEN K1 WiFi FPV GPS | AeroCam.bg

Подобно на повечето безпилотни летателни апарати, Visuo Zen K1 има цветни светодиодни светлини върху своите 4 ротора, тези LED светлини осигуряват брилянтна визия, когато летите през нощта.

Дронът се предлага с модерните безчеткови двигатели, което му осигурява по-голяма тяга и по този начин дронът може да лети по-бързо. Говорейки за скорост, дронът има тристепенни режими, това е доста бърз дрон дори в най-бавния му режим, така че ако сте начинаещ, не бих препоръчал да летите в най-бързия режим, тъй като ще бъде трудно да се контролира.

Дистанционното управление на дронове не е толкова естетически привлекателно, колкото самия дрон, но изглежда прилично и има приятен ергономичен дизайн и се чувства удобно във вашите ръце. Той има обхват от около 500 метра, което е много добре за дрон, който струва по-малко от 400 лв.

Той има държач за смартфон, който е в средата, и малък LCD екран, който предоставя важни данни за безпилотни летателни апарати. Контролерът работи с  три AA батерии, които не са включени в пакета за дрон.

Дронът може да се управлява и чрез приложението FPV GO, което е съвместимо както с Andriod, така и с iOS и повечето функции на дрона могат да бъдат достъпни чрез това приложение.

Последното нещо, което искам да спомена, преди да стигна до основните характеристики на този дрон, е батерията. Visuo Zen K1 има литиево-йонна батерия с капацитет 2500 mAh, която може да осигури официално време за полет от 30 минути.

30 минути полетно време за безпилотен самолет е невероятно, особено това, което струва по-малко от 400 лв.

И така, основната характеристика на този дрон е HD камерата, с която ще можете да правите зашеметяващи въздушни изображения и видеозаписи. Той може да заснема видеозаписи в 4K и да прави въздушни изображения във FHD 4K. Това е изключителна камера, особено за цената, на която се продава в момента.

Той има 120 ° широкоъгълен обектив и можете да регулирате ъгъла на дрона нагоре или надолу чрез дистанционното управление. Той също така се предлага с 5G технология, която ще ви позволи да предавате доста прилични видеозаписи, но трябва да сте наясно, че колкото по-далеч излиза дронът, толкова повече изоставане има и качеството на видеото също се влияе негативно.

Въпреки че няма усъвършенстван кардан, той идва с функция за електронна стабилизация в приложението. Това ще помогне да се намалят всички основни изкривявания във вашите изображения и видеоклипове и да се елиминира всякакъв вид нежелан ефект при запис на движещи се обекти.

На корема на дрона има и камера 720p, която можете да превключвате, в зависимост от това къде се намирате и какво искате да запишете.

Освен това има опция за мащабиране, можете да увеличите обекта до 50 пъти, но всъщност това не е функция на камерата, а в приложението на дрона и така действителното качество на изображението и видеото страда, ако увеличите също много.

Интелигентни режими на полет

Подобно на повечето технологично усъвършенствани безпилотни летателни апарати, Visuo Zen K1 се предлага с три интелигентни режима на полет, които ще ви позволят да управлявате този дрон без ръце и ще ви дадат повече време да се концентрирате върху правенето на по-добри видеоклипове и въздушни изображения.

 

По-долу са интелигентните режими на полет, които се доставят с този дрон;

Проследяване – Лесно насочете дрона върху себе си и дронът ще ви последва и можете да записвате себе си едновременно. Това е чудесен режим на полет за хора, които ходят на дълги разходки или обичат да правят походи често.

Точка на интерес – Изберете точка в приложението за дрон и дронът ще обиколи тази позиция на височина и радиус по ваш избор. Чудесен начин за правене на селфита !!

Waypoint – Начертайте пътека в приложението и дронът ще следва този маршрут и ще се върне към първоначалната си точка.

Има и режим за управление със жестове, който е основно за заснемане на видео и изображения, но този режим работи само ако сте в непосредствена близост до дрона. Това е чудесна функция, която определено ще впечатли вашето семейство и приятели.

 

Други функции

Дронът се предлага с няколко други впечатляващи характеристики, те включват следното;

Оптичен сензор за поток – Това ще поддържа дрона на стабилна височина, ако решите да управлявате дрона на закрито.

Редактиране на видео – Приложението ви позволява да редактирате вашите видеоклипове и да ги споделяте в социалните медии.

Връщане с един бутон – Върнете дрона с едно натискане на бутон, дронът също ще се върне автоматично, когато батерията е изтощена.

Полетно изпълнение

Дронът е изключително добър и с неговата двойна GPS функция може да се включи в множество спътници и да поддържа стабилна височина и това улеснява контрола. Освен това лети добре при леко ветровити условия (не бих препоръчал на начинаещите при всякакви сурови метеорологични условия, тъй като този безпилотен самолет е бърз дори при най-ниската скорост).

Заключение

Visuo Zen K1 е добър дрон с HD камера, който е лесен за управление и се предлага с много страхотни функции. Камерата е висококачествена и можете да направите изключителна въздушна фотография в 4K резолюция. С функции, като интелигентни режими на полет и режим без глава, този дрон е подходящ дори за абсолютно начинаещи.

Всички наши дронове може да намерите в раздел дронове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *