Дрон Xiaomi Fimi X8SE 2020

Произведен през 2020 г., X8SE на Xiaomi Fimi отбелязва най-новия модел, ориентиран към потребителите от средния клас. Като техен среден клас, X8 е насочен към любителите, които искат достъпен, но качествен дрон. Този модел запълва празнина на пазара между популярните DJI Mavic Mini и Mavic Air серии. Но той се конкурира главно с Hubsan Zino 2 и Parrot Anafi.

Xiaomi FIMI X8 SE 2020 Combo Quadcopter RtF Camera drone Grey | Conrad.com

Професионален дрон, проектиран с високо качество и дизайн:

Той се отличава с почти идентичен сгъваем дизайн на крилата, като по-ранните модели X8, където рамената се съхраняват до тялото. И това намалява големината на дрона, което улеснява съхраняването му по време на пътуване. Дронът също така поддържа здрава алуминиева конструкция с дъждоустойчиво покритие, така че можете уверено да летите при неблагоприятни условия без повреди. Хубав бонус.

Fimi успя да намали работното тегло с 25 г., а дронът тежи 765 г. Разбира се, това не е достатъчна разлика, която да забележите при директно сравнение между моделите. Въпреки това намаленото летателно тегло идва с усъвършенствана аеродинамика и по-мощни безчеткови двигатели, които подобряват летателното изживяване. Освен това, Fimi също надгради интегрирания слот MicroSD, за да поддържа 256 GB карти, така че да можете да заснемате повече време на картата.

Като цяло дизайнът на дрона е здрав, добре направен и надежден. А отделението за батерията има сигурна скоба, притискаща я здраво, докато крилата се чувстват добре проектирани без ход. Fimi също така включва пълен комплект резервни витла в кутията.

Качество на камерата

Той разполага с нов 1 / 2.6-инчов Sony CMOS сензор и фиксиран 26-милиметров еквивалентен обектив F / 2.0 с 80 ° FOV, монтиран на 3-осен гимбъл. А най-новият му чипсет Hisilicon записва 4K UHD видео до 30fps, 2.7K 60 fps и 1080p до 90 fps със скорост на предаване на данни 100 Mbps към MP4 формат.

Проектантите са подобрили толеранса и точността на наклона на гимбъла до 0,005 °, което е отлично за този клас. И този по-строг толеранс осигурява по-гладки накланяния по време на полет, особено при високи скорости. Освен това те са добавили новия кодек H.265 / HEVC, който осигурява подобно качество и детайли като стандартния кодек H.264. Но това изисква 40% по-малко пространство. За съжаление използването на този по-нов кодек е доста трудно за вашия компютър при последваща обработка, така че внимавайте. Този нов модел предлага HDR запис както за снимки, така и за видео. А активирането на тази настройка ви позволява да заснемате зашеметяващи изображения с повече детайли и информация в контрастни сцени.

Като цяло кадрите, създадени от тази камера, са добри за сензор с такъв размер. А настройките по подразбиране осигуряват естествено цветопредаване и ярки изображения.

За снимки, тази камера заснема 12MP изображения в JPEG и DNG RAW формат. И предлага сравнително скромен диапазон на ISO от 100 до 3200. Като цяло качеството на фотоапарата е в съответствие с тази цена. И изображенията са детайлни с разумен динамичен диапазон.

Има вградена панорама. И той може да заснема многоъгълни панорами с едно докосване или към пейзажна или портретна ориентация. Приложението също автоматично ги свързва. Освен това Fimi дори включва правоъгълния режим 3 x 3 за широкоформатна панорама, а не само стандартния 3 x 1.

Той има 3x цифрово увеличение, което ви помага да се приближите до обект, без да се приближавате опасно.

Той има Time-Lapse Mode, с много персонализиране. Освен това поддържа три вида интелигентни режими на полет за допълнителен усет.

Той има режим Night Shot, който помага за заснемане на по-добри нощни изображения с повече детайли, яснота и по-малко шум. Но най-добре е да настроите дрона в режим на статив и да избягвате силния вятър. В противен случай ще видите размазване на движението в целия кадър.

Живот на батерията

Животът на батерията е отличен за този клас. Въпреки че използва същата батерия от 4500mAH като по-ранните модели, Fimi успя да увеличи времето за полет до 35 минути при идеални условия. Това е леко, но забележително подобрение спрямо 33-минутния максимум на своя предшественик.

Дистанционно

Fimi включва RC контролер с голяма централна стойка, която поддържа малки смартфони с до устройства от среден клас като iPad Mini. И този контролер предлага класически стил на функционалност, включително връщане вкъщи с едно щракване, избор на режим, стъпка на гимбъла и контрол на полета. Но има и персонализиращ се джойстик, който можете да програмирате да извиква различни настройки чрез приложението. Полезно. Освен това контролните джойстици също се свалят и на RC има специален слот за съхранение.

for FIMI X8 SE 2020 Remote Controller Transmitter for FIMI X8 SE 2020 Drone Repair Accessories Sale, Price & Reviews | Gearbest

Контролер

Като цяло контролерът е отличен. Той е добре оформен и удобен. А сигналът за видео предаване работи добре на поддържаното разстояние на предаване от 8 км.

Полетно изпълнение

Вие управлявате този дрон с помощта на приложението Fimi Navi 2020. И осигурява всички основни параметри на полета като кота, скорост и други. Но можете също да споделяте онлайн емисия на живо онлайн чрез социални медии, което е интересно.

Самото приложение е добре проектирано и всички критични параметри са лесно видими, включително живота на батерията, настройките на камерата и текущата позиция на картата. И извършването на фина настройка на контролите на полета и настройките на гимбъла също са интуитивни. Същото се отнася и за извършване на калибриране. Също така имате пълен ръчен контрол върху настройките от разделителна способност, качество, кодиране, баланс на бялото и измерване.

Като цяло приложението е отлично и почти съвпада с приложението DJI Go4, с подобен потребителски интерфейс. Свързването е лесно, а потребителският интерфейс е ясен. Всичко е достъпно на върха на пръстите, без да е претрупано. Така че е малко вероятно за новите пилоти да е трудно да овладеят.

Летенето на самия дрон също е лесно. Излитането е толкова просто, колкото и изпълнението

Това е отличен дрон за начинаещи. И в настоящия си вид това е един от най-добрите варианти на тази цена.

FIMI X8 SE 4k Drone Review - The Best 4k Drone Under $500 In 2019

Това добър дрон ли е за вас?

Да.

Този дрон също е отлична опция на тази цена за тези, които искат достъпен като цена дрон. Той предлага голямо разстояние на предаване, GPS в реално време, цифрово увеличение и много скорост. Комбинирани, тези функции го правят идеално подходящ за този вид приложение.

Този дрон е и чудесна алтернатива на продуктите на DJI. И ако искате достатъчно подобни функции без цената да е висока, това със сигурност трябва да се вземе предвид.

В крайна сметка X8SE на Fimi предлага невероятно съотношение цена-качество. Любителите ще бъдат доволни предвид характеристиките и цената. Fimi успя да достави продукт, който съперничи на няколко безпилотни самолета от по-висок клас, двойно по-скъпи.

Обобщение

Fimi’s X8SE 2020 предлага изключително съотношение цена-качество. И включва пакет от сравнително висок клас функции без придружаващия ценови етикет. Като такъв, това е отлична опция за любителите и е добра алтернатива на DJI.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.