MJX BUGS 20 EIS Дрон

Дрон MJX Bugs 20 EIS 44

Дронът MJX B20 е един от най-новите бюджетни GPS дронове, които се появяват на пазара и, въпреки че не е много скъп, дронът се предлага с някои разширени функции, включително действителна 4K камера.

mjx b20 review

И така, това е добре изглеждащ дрон, който е изграден от пластмаса, както бихте очаквали от евтин безпилотен самолет, но той има солидна структура.

Тялото на дрона има правоъгълна структура и има изцяло сива цветова схема. Дронът се предлага с мощни безчеткови двигатели, които ще позволят на дрона да се зависва по-добре и да лети по-гладко. Безчетковите двигатели също осигуряват на дрона по-голяма скорост и затова той може да достигне максимална скорост от 40 км / ч, което е доста бързо за несъстезателен безпилотен самолет.

Под всеки ротор има цветни LED светлини. Светлините мигат по определен начин, когато компасът на дрона е напълно калибриран, а също така ви помагат да отстранявате евентуални проблеми.

Има и няколко LED светлини отдолу на дрона, които могат да се използват като прожектор, а заедно с другите LED светлини можете да управлявате този дрон в здрач.

mjx b20 review

В долната част на дрона има слот за micro SD карта, който може да поеме максимален капацитет от 128gb и приема само карти от клас 10 или по-висок. За да получите най-добрата видеоразделителна способност, ще ви е необходима карта, която записва с висока скорост, така че е най-добре да вземете карта с клас 10.

Дронът се захранва от 7.6v 3400 литиево-полимерна интелигентна батерия, която осигурява време за полет около 22 минути в перфектни условия.

Дистанционното управление изглежда подобно на това на контролера DJI Mavic, има минималистичен дизайн и се захранва от 2 1,5v AA батерии.

На дистанционното управление има хубав OLED екран, който ще показва жизненоважни данни за дрона, като неговия GPS статус, височина и разстояние и ниво на батерията. Има и отделен държач за смартфон, който можете да прикрепите на гърба и може да побере голям смартфон.

Обхватът на дрона е около 600 метра.

За да използвате FPV и интелигентни режими на полет, ще трябва да изтеглите приложението M RC Pro, което е достъпно както в Google Play Store, така и в Apple App Store.

Това е много добро приложение, което е лесно за използване.

Нещо, което трябва да имате предвид, е, че камерата използва 5G технология за предаване на видео емисия на живо, така че ще ви трябва смартфон, съвместим с 5G технология.

Камерата може да се регулира дистанционно, което ще ви позволи да получите по-добри ъгли на видимост и тя се стабилизира от едноосен гимбъл и също се поддържа от гумени амортисьори. Камерата има функция за електронно стабилизиране на изображението, което заедно с гимбъла и амортисьорите ще премахне много треперене от вашите видеоклипове и снимки.

mjx b20 review

Други характеристики

Вече споменах някои от усъвършенстваните функции, които този дрон се предлага като GPS, оптичен сензор за потока и 4K камерата.

Дронът се предлага и с няколко интелигентни режима на полет, които ще ви позволят да управлявате дрона без ръце и да правите по-добри видеоклипове и снимки.

Waypoint – Начертайте полетна пътека в приложението и дронът автоматично ще лети по този маршрут и ще се върне у дома.

Режим на орбита – Заключете дрона до интересна точка и той ще обиколи тази позиция автоматично.

Следвайте ме – Дронът ще се заключи на вашия смартфон и ще ви проследи.

Автоматично връщане вкъщи – Този режим може да се активира ръчно чрез дистанционното управление или приложението и той се активира автоматично, ако загубите връзка или ако дронът се изтощи.

Нещо, което трябва да знаете, е, че режимите на полет, които току-що споменах, работят само когато GPS сигналът е силен, така че се уверете, че сте свързани с много сателити, преди да летите с дрона в някой от автономните режими на полет.

 

Полетно изпълнение

Както бихте очаквали от безпилотен самолет MJX, B20 има много добри полетни характеристики, витае добре благодарение на GPS системата и оптичния сензор за поток и дори се държи добре при леко ветровито състояние. Обхватът на предаване е доста близо до това, което е посочено официално в ръководството с инструкции, а качеството на видеото на живо също е изненадващо добро. Времето за полет също е доста близо до около 20 минути и интелигентните режими на полет работят, когато се експлоатират в район със силен GPS сигнал.

 

Заключение:

Впечатлен съм от този дрон. Той идва с някои добри характеристики и действителна 4K камера. Това е идеално за хора, които търсят забавен безпилотен самолет, с който да летят, но също така и безпилотен самолет, който може да направи някои прилични видеоклипове и снимки

Вижте другите в категория дронове

Вашият коментар