Дрон Hubsan Zino Mini Pro

Hubsan Zino Pro беше може би най-очакваният дрон за 2021 г. Това е първият квадрокоптер с 4K камера и система за избягване на препятствия под 250 грама. Нашият преглед на Zino Mini Pro обхваща технически спецификации, характеристики, качество на изображението и живот на батерията. Разбира се, ще тестваме и колко ефективна е неговата 3D система за избягване на сблъсък.

Hubsan и FIMI са най-големите конкуренти на DJI. С Zino Mini Pro Hubsan успя да предостави нещо уникално в своя клас като тегло и цена. Преди няколко години безчетковите дронове с GPS бяха големи и тежки. Поради новите промени в регулирането на теглото, повечето производители започнаха да се фокусират върху супер леките дронове.

ZINO MINI Pro по отношение на функциите е позициониран между MINI 2 на DJI и Mavic Air 2S. Hubsan принуди DJI да ускорят разработката на MINI 3; в противен случай те биха загубили господството в значителен пазарен сегмент.

Най-малкият, най-лек, сгъваем дрон на Hubsan

Vedict

С един поглед

 • С тегло само 152 грама без батерия, прилича на играчка. Със сгънати рамене са с размери само 137x88x61,6 мм. Той е само малко по-голям от смартфон. Отпред и отзад има по два сензора за избягване на препятствия.
 • Отдолу има два инфрачервени детектора за ниска надморска височина и сензор за визуално позициониране. Алуминиевият радиатор има пластмасов капак, който ви предпазва от изгаряне при нагряване на електрониката. Тук трябва да спомена, че заедно с капака, дронът тежи 253 грама!
 • По време на нощни полети ще бъдете водени от силна долна LED светлина. Допълнителната светлина се активира автоматично и е полезна за видимост при кацане в слабо осветени полета.

Hubsan Zino Mini Pro: предавател и обхват

 • Предната част на предавателя HT018Y съдържа удобен екран за състоянието, Връщане към дома, Полетен режим (Филм/Нормален/Спорт) и бутони за захранване. Има само 3 бутона на рамото (Фото, Видео и Персонализирани функции). Чрез диска за управление на наклона на гимбъла можете да регулирате ъгъла на наклона на камерата.
 • Дистанционното се захранва от вътрешна батерия 3350mAh, която позволява около 2,5 часа непрекъснато работно време. Дисплеят постоянно показва телеметрични данни в реално време, като ниво на батерията (дрон и RC), GPS, разстояние на полета, височина и скорост.
 • Неговият прибиращ се държач за телефон може да побере доста големи телефони. Включени са 3 вида кабели за свързване на вашия смартфон към контролера — Micro USB и Type-C за телефони с Android и Lightning за телефони на Apple.

Remote controller

Hubsan Zino Mini Pro: Камера, гимбъл и качество на изображението

 • Zino Mini разполага с 1/1.3″ CMOS сензор за изображения с 48MP резолюция на снимките. UHD камерата е инсталирана на 3-осен стабилизатор и има 6,8 мм обектив с фиксирана бленда F1.85 и зрително поле от 84º (FOV). Позволява ви да записвате в резолюции 4K@30fps, 2.7K@30/60fps и 1080@30/60/90fps с до 200 Mbps. Можете също така да увеличавате обекти, докато записвате с до 6x увеличение. Снимките имат 8000×6000 пиксела и са заснети в JPG или JPG+RAW (некомпресирани) формати. Видеоклиповете и снимките се съхраняват във вътрешната eMMC памет на дрона. Файловете могат да се прехвърлят чрез USB кабел към вашия компютър. Предаването на видео в реално време има 1920×1080 30fps резолюция със среден битрейт от 20 Mbps. За сравнение, DJI MINI и FIMI MINI имат само 720P FPV. FPV не се показва, преди да сте действително във въздуха, за да предотвратите прегряване и да спестите живота на батерията.

48MP 4K camera

Hubsan Zino Mini Pro: Живот на батерията

 • Според спецификациите на Hubsan, батерията 2S-3000mAh позволява 40 минути максимално време на полет (при оптимални условия) и 37 минути висене в безветрени дни.
 • В допълнение към индикаторите за нивото на зареждане, интелигентната батерия има защита от прекомерно зареждане/разреждане. Функцията за автоматично разреждане ще предотврати подуване чрез автоматично разреждане до 3,7V/клетка, когато не се използва в продължение на 2 дни.
 • Hubsan Zino Mini Pro: Избягване на препятствия и функции за безопасност
 • Дронът включва приемници както за GPS, така и за GLONASS системи за позициониране, инструменти, които работят, за да определят местоположението му на карта и подобряват способността му да се движи почти перфектно на място. Преди излитане е необходимо да бъдат фиксирани поне 10 спътника, за да лети безопасно. В случай на ниско напрежение на батерията на полета или загуба на RC сигнал, Zino MINI Pro ще се върне автономно до точката на излитане. Температурата на батерията и процесора се следи по време на употреба. Ако се достигне критичната стойност, изскачащ прозорец ще ви предупреди да кацнете незабавно. За да избегнете изгаряния на кожата, подвижен пластмасов предпазител предпазва радиатора.
 • В допълнение към индикатора за ниво на зареждане, интелигентната батерия има защита от предварително зареждане/разреждане. Функцията за автоматично разреждане ще предотврати подуването чрез автоматично разреждане до 3,7V/клетка, когато не се използва в продължение на 2 дни.

Hubsan Zino Mini Pro: Избягване на препятствия и функции за безопасност

 • Дронът включва приемници, както за GPS, така и за GLONASS за системи за позициониране, инструменти, които работят, за да минат местоположението на картата и да определим възможността да се движи почти перфектно на място. Преди излитане е необходимо да се фиксират поне 10 спътника, за да летите безопасно. В случай на ниско напрежение на батерията на полета или загуба на RC сигнал, Zino MINI Pro ще се върне автономно до точката на излитане.

Потребителско изживяване и полетни характеристики

 • Zino MINI Pro е лесен за управление и супер стабилен. Способността му за прецизно висене на открито и на закрито е впечатляваща. Помощната светлина е много полезна, когато кацате в тъмното.
 • Hubsan успя да предостави най-гъвкавия бюджетен дрон на ниво начинаещи, който можете да получите в момента. Въпреки някои проблеми, които се надяваме да бъдат решени чрез следните надстройки на фърмуера, Zino MINI Pro е изключителна малка летяща машина, която е лесна и удобна за транспортиране и пакетира редица сложни функции, включително 3D система за избягване на препятствия в малък пакет.

Характеристика:

 • Компактен размер със сгъваеми рамена;
 • Тегло само 249 грама;
 • 3D сензори за избягване на препятствия;
 • 40 минути живот на батерията;
 • 10 км контролно разстояние (FCC);
 • 4K @ 30fps видео запис (100-200mbps);
 • 1080P видео предаване на живо (FPV);
 • Много интелигентни режими на полет, включително Active Track.

Вашият коментар